Echipamente pentru îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență

 
 

 

 

 

 

„ECHIPAMENTE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA INTERVENȚIILOR

ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ”

 

Proiectul este unul important pentru Asociația noastră, deoarece este o continuare a efortului început prin proiectul „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”, ce a fost finalizat în luna mai 2010.

Prin acest proiect sunt aduse în Regiunea Centru noi investiții pentru îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență pe linia acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, precum și pe linia incendiilor la fondul forestier și în zonele greu accesibile (teren accidentat și străzi urbane înguste).

NEVOI IDENTIFICATE
SOLUȚIA IDENTIFICATĂ
LINIA DE FINANȚARE
BENEFICIARII PROIECTULUI
VALOAREA PROIECTULUI
OBIECTIVELE PROIECTULUI
IMPLEMENTAREA PROIECTULUI
  
  

PREZENTAREA ECHIPAMENTELOR
REZULTATELE PROIECTULUI

Echipamentele specifice achiziționate în cadrul proiectului sunt utilizate pentru îmbunătățirea acoperirii riscurilor naturale, tehnologice, biologice, sociale și de incendii chiar și incendii la fondul forestier respectiv incendii izbucnite în zone cu acces limitat, precum și tuturor riscurilor care presupun asistență medicală de urgență.

Proiectul este cu atât mai important cu cât este o continuare a efortului început prin proiectul „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”. Astfel, parcul auto al inspectoratelor pentru situații de urgență din Regiunea Centru și al Serviciilor Medicale de Urgență, Reanimare și Descarcerare care funcționează pe lângă acestea, a fost îmbunătățit considerabil.

Ca în orice proiect, în timpul implementării au apărut obstacole care să solicite abilitățile profesionale ale persoanelor implicate în realizarea lui, dar cu sprijinul colegilor și conducerii consiliilor județene și ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență din Regiunea Centru, obstacolele au fost depășite.

Cu toate acestea, la finalul unui astfel de proiect, pentru cei implicați în implementarea lui, nu rămâne decât satisfacția că echipamentele achiziționate sunt funcționale și că pot face față provocărilor întâlnite de inspectoratele pentru situații de urgență, astfel salvând vieți și bunuri.

 

Investim in viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
www.inforegio.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Print Friendly, PDF & Email